بی کلک

12 توصیه برای خواب راحت شبانه

1- حذف نورهای آبی: رنگ آبی خواب خوش شما را خراب می کند.

این نور را وسایلی مانند کامپیوتر, و تلویزیون ایجاد می کنند. یک ساعت قبل از خواب این قبیل وسایل را خاموش کنید یا روی آنها را با پارچه بپوشانید.

2- خودداری از چرت های عصرانه: اگر عصر احساس کسالت کردید راهی پیدا کنید تا خواب از سرتان بپرد, برای مثال پیاده روی کنید. اگر احساس نیاز شدیدی به خواب کردید باید خیلی کوتاه باشد و بیشتر از 20 دقیقه نشود.

3- پنهان کردن ساعت: هر موقع شب که چشمتان را باز کنید و عقربه های ساعت را ببینید دچار استرس می شوید که چه مدت زمان کوتاهی برای خوابیدن تا شروع روز بعدی دارید. ساعت اتاق خواب را جایی که از دیدتان بیرون است بگذارید تا صبح زنگ بزند و بیدارتان کند.

4- تنظیم ساعت بدن: هر روز حتی تعطیلات آخر هفته سر ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید. شاید در ابتدا سخت باشد اما بعد از مدتی بدنتان عادت می کند. بعد از بیداری 5 تا 30 دقیقه به فضایی بروید که نور طبیعی دارد. نور قوی ترین تنظیم کننده ساعت بیولوژیک بدن است.

5- کافئین ممنوع: هرچه به پایان روز نزدیکتر می شوید قهوه و کافئین نخورید. بعضی مسکن ها و داروهای کاهش وزن هم دارای کافئین هستند.

6- ورزش مناسب در زمان درست: ورزش, می تواند هم خواب را تنظیم کند هم خراب. ورزش نباید در ساعت های پایانی روز و زمان هایی باشد که به ساعت های خواب نزدیک می شوید زیرا بدن با از دست دادن مقدار زیادی انرژی, شما را بیدار نگه می دارد. سه یا چهار ساعت قبل از خواب ورزش هایی مانند یوگا را انجام دهید که باعث آرامش شما می شوند.

7- خوب و به موقع خوردن: در طول روز وعده های غذایی را سر وقت و سالم بخورید. در ساعت های آخر روز غذای سنگین نخورید.

8- تنظیم نور اتاق: دو تا سه ساعت قبل از خواب نور اتاق های خانه را کم کنید.به همراه نور, کار, جر و بحث و همه افکاری را هم که ذهن شما را به خود درگیر می کنند تعطیل کنید. کم کردن نور باعث می شود مغز شروع به تولی هورمون ملاتونین کند؛ هورمونی که به مغز و بدن دستور خوابیدن می دهد.

9- ترک سیگار: نیکوتین, خواب را خراب می کند. با ترک سیگار, کم کردن تعداد آن در روز یا نکشیدن در چند ساعت آخر روز متوجه می شوید خواب شبانه چقدر بهتر می شود.

10- بالشی کوچک بین دو زانو: اگر کمر درد دارید یک بالش کوچک بین زانوهایتان بگذارید تا درد پشتتان کم شده, راحت تر بخوابید.

11- استفاده از بالش راحت: اگر در طول شب نمی توانید از درد گردن بخوابید یا صبح با گردن درد از خواب بیدار می شوید مشکل از بالش شماست. اگر بالش خیلی نازک یا چاق باشد با گرفتگی گردن از خواب بیدار خواهید شد. بالش باید سر شما را در وضعیتی قرار دهد که نه خیلی بالاتر از بدنتان باشد نه بیش از حد در آن فرو رود.

12- تمیزی رختخواب: اگر نیمه های شب با خارش بدن, عطسه یا آب ریزش بینی از خواب بیدار می شوید و نمی توانید خیلی خوب بخوابید, شاید مشکل از تشک شما باشد. هر تشکی بعد از مدت نسبتا طولانی گرد و خاک زیادی را به خود جذب می کند و همین گرد و خاک های مزاحم خواب خوش شما را خراب می کند. از ملحفه ها و روبالشی تمیز استفاده کنید.